Tiende Diabetes Classic in Smilde wordt de laatste editie

Een eerdere editie van de Diabetes Classic. Ron de Vos, archief

De organisatie van de negende Diabetes Classic is nauwelijks afgerond, of de plannen voor de tiende liggen al op tafel. Het wordt een finale van dit evenement want de huidige organisatie stopt.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De organisatie heeft weer verschillende donaties kunnen doen. Naast de ondersteuning die de drie gesponsorde jonge sporters jaarlijks ontvangen, doneert het bestuur van de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport €1000 aan de Diabetes vereniging Nederland voor de SugarKids activiteiten. Daarnaast is er ook €10.000 voor de Bontius Stichting van het Leids Universitair Medisch Centrum voor wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor diabetes Type 1 (jeugddiabetes).

De tiende Classic op 22 mei is tevens de laatste. Piet Verschoor: ,,Hoewel direct de activiteiten voor deze editie voortvarender zijn opgepakt als ooit tevoren, werd ook duidelijk dat de jaren beginnen te tellen bij leden van het bestuur en de werkgroep.’’ Jonge aanwas voor het bestuur blijft uit en dus is het volgens de organisatie onontkoombaar dat op 22 mei de laatste Classic gehouden wordt.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu