Visie voor het centrum in Westerbork is klaar: het laatste woord is aan de gemeenteraad

De overhandiging van de visie op het centrum van Westerbork. Frank Schröer

De stuurgroep De Nieuwe Winkelstraat in Westerbork heeft het concept Centrumvisie Westerbork klaar. Interim voorzitter van Stichting Levendig Westerbork overhandigde dinsdag de visie aan wethouder Dennis Bouwman van de gemeente Midden Drenthe.

Vertegenwoordigers van inwoners, ondernemers, horeca, belangenverenigingen van het dorp Westerbork, de Rabobank en de gemeente Midden-Drenthe (samen de stuurgroep de Nieuwe Winkelstraat) sloegen de handen ineen om het winkelgebied in Westerbork aantrekkelijk en levendig te houden.

Er gebeurt veel in winkelland. Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen gaan ‘shoppen’ in een echte winkel. Het boodschappen doen gaat steeds meer online en mensen verwachten meer dan winkelen alleen.

De stuurgroep De Nieuwe Winkelstraat Westerbork heeft een concept-centrumvisie voor Westerbork opgesteld dat inspeelt op de winkels en de kracht van het dorp.

Het college van de gemeente Midden-Drenthe gaat deze Centrumvisie binnenkort bespreken. Het laatste woord hierover is aan de gemeenteraad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu