Volop muziek op de Smildes. De band de Stroatklinkers bijt het spits af

Het nieuwe bestuur van CRAS. Hugo Faber, archief

De eerste van een reeks concerten op de Smildes van muziekgroep CRAS is op vrijdag 8 oktober. Die avond treedt, in het Gronings dialect, de bluegrass-groep de Stroatklinkers op in de Koepelkerk in Smilde. Om 20.00 uur bijten deze muzikanten het spits af.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Die avond kan ook genoten worden van diverse Engelstalige nummers, gespeeld op accordeon, banjo, viool, dobro, basgitaar, contrabas, accordeon, mondharmonica, gitaar en ukelele. Linda Veenhuis verwacht namens de organisatie veel van dit optreden: ,,Het bijzondere is dat dit allemaal rondom één speciale microfoon plaatsvindt.” De organisatie verwacht een dynamisch optreden op dat podium, van een band met al ruim 30 jaar ervaring.

CRAS

De organisatie van deze avond is in handen van de muziekwerkgroep CRAS in de nieuwe samenstelling. Henk Spierings, Peter Bes, Linda Veenhuis, Henk Trox en Gert Jan Gjaltema zijn sinds februari met de voorbereidingen bezig om meer live muziek op de Smildes te krijgen.

Inmiddels is al een zevental concerten op de kalender gezet. Met als doel een gevarieerd aanbod, op verschillende locaties. Dat heeft inmiddels geresulteerd in twee nieuwe podia: de Nieuwe Bentepol en de Koepelkerk. Mogelijk volgen nog twee andere podia.

Hoogersmilde

Het tweede (dubbel) concert staat gepland op vrijdag 12 november in de Nieuwe Bentepol in Hoogersmilde (20:30 uur) met Ilse Oversier & Flatlandisch. Veenhuis: ,,Ilse is een indie folkzangeres met een opvallende stem, ergens tussen Amy MacDonald en Dolores van the Cranberries, die eigen nummers zingt. Ik verwacht meeslepende en melancholische songs met begeleiding op cello en viool.” Flatlandisch is een duo dat songs zingt en samen akoestisch gitaar speelt.

Het derde concert op 10 december (20:00 uur) is weer in de Koepelkerk met een optreden van de Ierse muziek van Unicorn. Met samenzang van zangeressen, begeleid door hun mannelijke collega’s op viool, gitaren, accordeon belooft dit een leuk avondje uit te worden.

Klassiek genre

Op klassiek gebied wordt door CRAS samenwerking gezocht met het podium in Bovensmilde. Volgend jaar staan Aosem (21 januari), Mississippi Country Band (4 februari), Pattiwael & Nanuru (25 februari), Slow Moving Outlaws (19 maart) en Femke, Muus & Remmelt (29 april) op het programma.

Kaarten zijn online te bestellen via de site. Wie nadere vragen heeft kan mailen: info@cultureleraadsmilde.nl

cultureleraadsmilde.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu