Wandelen op wielen: ouderen in Westerbork maken een praatje, horen mooie verhalen en genieten van elkaars gezelschap

Op deze kruising was vroeger een voormalige boekenwinkel gevestigd. Geert Woldman

Wandelen op Wielen in Westerbork werd deze week voor de eerste keer gehouden en is voor herhaling vatbaar. Een mooie wandeling, een gezellig praatje onderling en met onderweg leuke verhalen met na afloop iets te drinken. De deelnemers genoten.

Onder leiding van verteller Albert Kuper van de Historische Vereniging Westerbork liepen in totaal zo’n 25 mensen vanaf het Van Weezelplein naar buurthuis Annie Londo en weer terug.

Voor ouderen

‘Wandelen op wielen’ is een wandeling bedoeld voor ouderen met of zonder hulpmiddel. Het gaat hierbij om beweging, maar ook om ontmoeting. Een ongedwongen wandeling in het dorp met daarbij wat extra’s, zoals een verteller, een versnapering en koffie of thee.

Veel van de deelnemers kwamen met hun rollator, scootmobiel of rolstoel. Maar er waren ook mensen die speciaal kwamen om een handje te helpen, bij het duwen van een rolstoel of bijvoorbeeld het schenken van koffie.

Geert Woldman is enthousiast: ,,Albert Kuper vertelde tijdens de wandeling allerlei interessante feiten over bijvoorbeeld het Badhuis en over een voormalige boekenwinkel op de kruising van de Lindelaan en Beukenlaan. En natuurlijk over het Annie Londo Buurthuis. De deelnemers genoten van de verhalen en van de gezelligheid met elkaar.”

Binnenkort meer duidelijk

Dit evenement is in Beilen een succes en volgens Woldman ook in Westerbork voor herhaling vatbaar: ,,In de loop van oktober zal hierover meer duidelijkheid komen.”

Wandelen op Wielen is een coproductie van Belangenvereniging Westerbork, Historische vereniging Westerbork, Annie Londo buurthuis, de gezamenlijke kerken en Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu