Wethouder Erjen Derks moet zich verantwoorden bij de basisschoolleerlingen in Westerbork

De leerlingen brachten hun afvalproblemen onder de aandacht van wethouder Erjen Derks. Corry van Veen-Koppejan

Al jaren vragen de leerlingen van CKC De Wegwijzer en IKC De Lindelaar zich af waarom het afval op beide scholen niet gescheiden opgehaald wordt. In de klassen staan aparte bakken voor papier, plastic en restafval, maar vervolgens wordt alles in één keer opgehaald. Reden voor de leerlingen verantwoordelijk wethouder Erjen Derks aan de tand te voelen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De kinderen van de leerlingenraden stuurden vorig jaar een email naar de wethouder met heldere vragen hierover. Maandag kwam hij op bezoek en vertelde hij de jeugd dat de gemeente bezig is te regelen dat ook op school het afval gescheiden opgehaald wordt. Over een poosje krijgen beide scholen groene containertjes in de klassen en wordt alles gescheiden opgehaald.

Rommel

Er beef echter nog een belangrijke vraag over: kunnen er ook stevige prullenbakken op het plein geplaatst worden? De leerlingen zijn het zat dat ze elke dag de rommel van onder andere hangjongeren moeten opruimen op het plein. Elke ochtend peuken, blikjes en plastic op het plein, daar worden ze niet blij van.

Een goed punt, zegt wethouder Erjen Derks, hij gaat er over nadenken.

,,De beide leerlingenraden zijn tevreden, het punt over afval is duidelijk over gekomen bij de wethouder. Ze kijken uit naar het vervolg’, zo besluit Karin Moes namens CKC De Wegwijzer.

Nieuws

menu