Wethouder Jan Schipper legt het eerste paneel voor het zonnepark in Hijken. 'Bijna twee derde van het gebied blijft onbedekt en krijgt een natuurlijke inrichting’

Links van het eerste zonnepaneel staat Peter van den Groenendaal, ontwikkelaar van Statkraft en rechts staat Jan Schipper, wethouder Midden-Drenthe.

Links van het eerste zonnepaneel staat Peter van den Groenendaal, ontwikkelaar van Statkraft en rechts staat Jan Schipper, wethouder Midden-Drenthe. Foto: Jan Anninga

Wethouder Schipper legde dinsdag het eerste paneel voor het zonnepark Hijken in de gemeente Midden-Drenthe. Naar verwachting komt het 21 hectare grote zonnepark eind 2021 in productie en wekt het duurzame elektriciteit op voor ruim 4300 huishoudens.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Statkraft ontwikkelt en bouwt het zonnepark en neemt ook het beheer voor haar rekening. Het park komt ten noorden van de kern van Beilen, direct aan de A28. ‘Het 21 hectare grote park beslaat twee percelen en krijgt een ruimte opzet. Bijna tweederde van het gebied blijft onbedekt en krijgt een natuurlijke inrichting’, vertelt woordvoerder Malou Brantjes van Statkraft in een persbericht.

Brede groenzone

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's