Witteveen kan aan de slag met Naoberkracht 2.0

Het laatste puzzelstukje werd door wethouder Dennis Bouwman gelegd. Hugo Faber

Witteveen krijgt tot september 2024 elk jaar 30.000 euro. Dat geld zet het dorp in voor de verdere ontwikkeling van voorzieningen en projecten op het gebied van preventie en informele zorg voor de inwoners. Donderdagmiddag ondertekenden wethouder Dennis Bouwman (PvdA) namens de gemeente Midden-Drenthe het convenant Naoberkracht 2.0 met het dorp.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Dat gebeurde in dorpshuis De Tille, waar Liesbeth Langen als voorzitter van Dorpsbelang Witteveen de wethouder met open armen ontving. Er werd een puzzel gemaakt, een puzzel met daarop logo’s van organisaties/verenigingen die kunnen bijdragen aan het succes van de pilot. Wethouder Dennis Bouwman legde namens de gemeente het laatste puzzelstuk.

Met dit convenant wordt de kracht die in het dorp aanwezig is ingezet om informele en formele zorg op elkaar te laten aansluiten. De inwoners bepalen zelf op welke manier ze dat organiseren. De gemeente zorgt voor de benodigde inzet van formele zorgpartijen. Onderzoekers van de Hanze Hogeschool gaan onderzoeken wat het effect van de pilot is en of deze bijvoorbeeld bijdraagt aan minder gebruik van zware zorg.

Op www.dorpwitteveen.nl/dorpsbelang staan twee filmpjes waarin nog eens wordt uitgelegd waar Naoberkracht 2.0 over gaat.

Nieuws

Meest gelezen

menu