Woonservice en Trebbe tekenen voor eerste gezamenlijke Bouwstroom Noord project. Oplevering waarschijnlijk rond de jaarwisseling

Bothilde Buma, directeur-bestuurder bij Woonservice en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe dopen een blauwe één.  Marloes Fotografie

Woningcorporatie Woonservice en bouwer Trebbe tekenden donderdag de overeenkomst voor de bouw van acht eengezinswoningen en zes levensloopbestendige woningen in Westerbork. Voor Woonservice en Trebbe is dit project in Westerbork het eerste project dat zij vanuit Bouwstroom Noord, een uniek samenwerkingsverband, realiseren.
Lees meer over
Midden-Drenthe
De Krant van Midden-Drenthe

Om deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, doopten Bothilde Buma, directeur-bestuurder bij Woonservice en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe een blauwe één, op de locatie waar straks de gezinswoningen verrijzen. De één staat symbool voor het eerste Bouwstroom Noord project van Woonservice en Trebbe, maar ook voor eenheid, gelijkwaardigheid en boven alles dat de bewoner op één staat.

Stap dichterbij

Met de getekende overeenkomst komt de bouw van de acht eengezinswoningen en zes levensloopbestendige woningen in Westerbork weer een stap dichterbij. De woningen zijn ontworpen door DAAD architecten uit Beilen. Er is gekozen voor stoere baksteenarchitectuur met accenten in het metselwerk. De acht eengezinswoningen, met een vloeroppervlak van 118 m 2 , komen op de plek van de voormalige basisschool de Lindelaar. Op deze locatie komt een mix van huur- en koopwoningen.

Wonen op begane grond

Aan de Lindelaan worden zes woningen gerealiseerd. Deze woningen, met een vloeroppervlak van 103 m 2 , zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat wonen, baden en slapen allemaal op de begane grond te vinden is. Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice: ,,Wij willen woningen bouwen die passen bij de huidige behoefte aan gelijkvloerse woningen voor senioren. En die in de toekomst ook geschikt zijn voor andere huishoudens. Met de mix van woningtypen die we nu in Westerbork realiseren, voorzien wij daarin. We zijn blij dat we van start kunnen met de bouw en hopen dat de bewoners er een fijn thuis krijgen.”

Warmtepomp

Alle woningen worden goed geïsoleerd en verwarmd door een warmtepomp. Voor de opwekking van de elektriciteit worden zonnepanelen geplaatst. De woningen zijn gasloos en door het uitgekiende installatiesysteem zijn de woningen duurzaam te noemen. De bewoners kennen straks een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast. De bouw van de woningen start nog voor de zomer dit jaar. Als alles volgens planning verloopt, dan verwacht Trebbe de woningen rond de jaarwisseling op te leveren aan Woonservice. De woningen zijn inmiddels allemaal toegewezen aan huurders van Woonservice.

Unieke samenwerking

Wat ook bijzonder is aan de acht en zes woningen in Westerbork is dat dit het eerste project is dat Woonservice en Trebbe samen vanuit Bouwstroom Noord realiseren. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf corporaties en twee bouwbedrijven. Samen willen ze anders en slimmer bouwen, om ervoor te zorgen dat er voldoende, betaalbare en energiezuinige woningen worden gebouwd. Hein Trebbe jr. is trots: ,,De overeenkomst voor deze woningen in Westerbork luidt een nieuwe fase in. Binnen Bouwstroom Noord werken we aan betaalbare woningen vanuit samenwerking. Geweldig dat we de eerste woningen straks ook daadwerkelijk kunnen bouwen. Bij samenwerking wint iedereen en dat laten deze woningen hier zien; mooie, fijne woningen die duurzaam en betaalbaar zijn.”

Nieuws

menu