Zeventien inzendingen in Midden-Drenthe voor DOEK. Dat levert mooie plannen op voor een duurzamere leefomgeving

Verduurzaming. Pixabay

Zeventien inzenders uit Midden-Drenthe presenteren zaterdag 22 januari hun plannen voor Duurzaam op Eigen Kracht (DOEK). Deze presentaties vinden, door corona, digitaal plaats. Na de presentaties maakt de jury de prijswinnaars bekend.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De oproep voor Duurzaam Op Eigen Kracht (DOEK) 2021/2022, waarbij inwoners wordt gevraagd om plannen in te dienen waarmee ze hun leefomgeving willen verduurzamen leverde 17 inzendingen op. De 17 buurten, wijken, dorpen die een plan instuurden gaan met elkaar de strijd aan om (een deel van) €30.000,- in de wacht te slepen.

Mooie plannen

“Allereerst wil ik een compliment geven aan de inzenders van DOEK. Zij zijn er met elkaar in geslaagd om mooie plannen te bedenken om hun eigen omgeving te verduurzamen”, aldus wethouder Erjen Derks. “Die duurzame mind-set willen we als gemeente graag stimuleren. Duurzaam Op Eigen Kracht is een van de mogelijkheden om inwoners hierbij te helpen.”

De ingezonden plannen zijn zeer divers, zoals het organiseren van een duurzaamheidsmarkt, het verduurzamen van een jeugdsoos en een buurthuis en het planten van struiken voor vlinders en bijen.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat DOEK plaatsvindt. In 2018 was de eerste editie. De plannen voor DOEK moeten bijdragen aan een duurzamere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners versterken. Het is de bedoeling dat de inwoners zelf grotendeels zorgen voor de uitvoering van hun ideeën.

Nieuws

menu