Zomerse temperaturen, elf fraaie taarten en een gezellige markt. De Summerfair van de Nichten van de Dominee in Beilen was een succes

Het publiek kon een puntje taart kopen voor het goede doel. Mirjam Beijer

Een heerlijk weertje voor een leuke Summerfair. In de grote tuin aan de Prins Hendrikstraat in Beilen genoot het publiek zaterdag van een gezellige markt en allerlei lekkernijen. Wie van zoet hield kwam zeker aan zijn of haar trekken want de Rotary hield bovendien een taartenactie voor het goede doel.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De tweede editie van de Nichten van de Dominee Summerfair kon zaterdag weer rekenen op een groot aantal bezoekers. De fair werd wederom gehouden in de privé tuin van huize WAM aan de Prins Hendrikstraat 2 in Beilen. Een prachtige plek, omgeven door bomen met als achtergrond de oude directeurswoning van Beileroord.

Nichten

De vrouw des huizes hield met haar nicht deze fair. Zij zijn de nichten van een dominee uit een nabijgelegen dorp. De dominee is inmiddels al lang met emeritaat, maar de nichten hebben er hun handelsmerk van gemaakt. Ze verkopen onder de naam “Nichten van de Dominee” allerhande huisnijverheid als kussenhoezen, tafellakens, tassen, sandwichwraps, keycords en slingers van kleurrijke stoffen uit onder andere Afrika. Onder de witte luifels van de kramen verkochten 13 standhouders tal van andere hebbedingen zoals prachtige beelden van plaatsgenoot Janny Slingerland en kleifiguren van Martin Potjewijd. De Rotary had een grote boekenkraam met tweedehands boeken, elke euro van deze opbrengst was bestemd voor de voedselbank.

De muzikale invulling kwam van de leerlingen van de Muzentuin uit Beilen. Gedurende de dag werd het zelfs een aantal keren bijna muisstil, wanneer de heldere zang of de prachtige akkoorden van de gitaar over de tuin hun weg vonden.

Verleden van Beilen

De Historische Vereniging Gemeente Beilen gaf de bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met het verleden van Beilen. Een deelnemer aan deze historische wandeling keerde verbaasd terug, verzuchtend dat het jammer is dat Beilen veel interessante plekken herbergde, waar jammer genoeg weinig van bewaard is gebleven.

Moe van het slenteren langs de kramen, de muziek of de wandeling door Beilen kon het publiek lekker uitrusten op het gezellige terras. De Rotary schonk er koffie, thee en water en serveerde heerlijke taarten. Deze waren gemaakt door de deelnemers van Heel Midden-Drenthe Bakt, een door de Rotary Beilen georganiseerde bakwedstrijd. De opbrengst van de thee- en koffie schenkerij schonk Rotary Beilen aan de Muzentuin.

Heel Midden-Drenthe Bakt

Heel Midden-Drenthe Bakt werd gewonnen door Irien Zoer. Mirjam Beijer namens de organisatie van de taartenactie: ,,Met de verkoop van de taarten, koffie, thee en ijs is maar liefst 598,50 euro opgehaald.” Dit geld gaat naar de Stichting de Muzentuin. Met de verkoop van oude boeken werd 220 euro opgehaald. Voor dit geld worden mooie leren ballen gekocht. Die ballen worden afgeleverd aan de Kledingbank en zijn bestemd voor de kinderen die gebruik moeten maken van deze voorziening.

Nieuws

Meest gelezen

menu