Zon en regen op de zomerbraderie in Beilen: ,,Ach, we zijn niet van suiker. We kunnen er wel tegen!"

Gezellig een rondje maken op de zomermarkt. Marjan Zinger / NDC

Elske de Vries slentert vrijdag rond de middag over de zomerbraderie met aan elke hand een jengelend kind. Zijzelf vindt het wel gezellig op de markt in Beilen, maar de kinderen zijn het niet met haar eens. Wat blijkt? De kinderen missen een draaimolen.

Dit gezin uit Waalwijk verblijft deze vakantie in de omgeving van Dwingeloo op een recreatiepark en Elske meende zich te herinneren dat in Beilen een draaimolen voor de kinderen aanwezig was op deze markten: ,,We zijn hier niet voor het eerst namelijk, maar dit keer is er geen draaimolen. Jammer, maar straks krijgen ze een ijsje en dan is het leed weer te overzien.”

De kinderen zien een kraam met onder andere vogelhuisjes en vooral de jongste van de twee ziet mogelijkheden om te knutselen: ,,Mam, die gaan we schilderen en hangen we op bij ons huisje. Dan hebben de vogels ook een eigen bedje. Mooi toch?”

De Raadhuisstraat en een deel van de Brinkstraat in Beilen stonden vrijdag weer een groot deel van de dag in het teken van de Zomerbraderie. Met af en toe een bui en dan weer een waterig zonnetje was het geen stabiel zomerweer. Van grote drukte was dan ook geen sprake. Jammer voor de standhouders want zij boden ook dit keer weer een grote variëteit aan goederen.

De Vries vond het vrijdag eigenlijk best mooi marktweer: ,,Ach, we zijn niet van suiker. We kunnen er wel tegen!”

Deze zomer is deze markt nog meerdere keren te bezoeken, elke vrijdag tot en met vrijdag 27 augustus van 11.00-18.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu