Beilen krijgt na de zomervakantie een Techlab

Leerlingen kunnen onder meer kennismaken met 3D-printen. Pixabay

Beilen krijgt z’n eigen Techlab. Hier kunnen leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs kennismaken met de vele facetten van techniek. Het Techlab wordt ondergebracht in het voormalige gebouw van het Vincent van Gogh en gaat direct na de zomervakantie van start.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe hecht veel waarde aan techniekonderwijs. Daarom is bij de bouw van Volta extra geld beschikbaar gesteld om een techniekopleiding mogelijk te maken. Wethouder Erjen Derks: ,,Dit Techlab kan daar een mooie bijdrage aan leveren. Het is een waardevolle samenwerking tussen het onderwijs, lokale ondernemers en de gemeente. Met deze vorm van techniekonderwijs proberen we het tekort aan technisch personeel op de lange termijn op te lossen. Het draait om doen, ervaren en inspireren.”

Onderwijs en bedrijfsleven

Het Techlab is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs. Deze organisatie is opgericht om meer kinderen te laten kiezen voor techniekonderwijs. Leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de basisscholen in de regio zullen minimaal 1 dagdeel per jaar in een Techlab langskomen. Leerlingen van klas 1 en 2 van Volta zullen minimaal 2 dagdelen per jaar langskomen.

Regiofunctie

Het Techlab wordt ingericht met basismateriaal, zoals onder andere houtbewerking, metaalbewerking, schilderen, VR-technologie, 3D-printen, drones en multimedia. Het heeft ook een duidelijke regiofunctie: zo kunnen buurtbewoners, ouders, instellingen en bedrijven ook gebruik maken van het Techlab. Er worden actuele thema’s rondom techniek zichtbaar gemaakt zoals, waterbeheer, zorg en technologie en de energietransitie.

Het Techlab kan gebruikmaken van de ruimte in het voormalig Vincent van Gogh, zolang ook Volta nog delen van het gebouw gebruikt.

Nieuws

menu