Bekende filmer Leo Baeten vertoont werk in Beilen

Leo Baeten aan het werk. Wim Kootstra

De Beiler Video Club houdt op 2 mei een filmavond met werk van de bekende filmer Leo Baeten. De Limburger komt hiervoor naar Buurthuis de Raat in Beilen.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Leo Beaten is geboren in 1944 en begon eind jaren zestig met filmen, een hobby die nog steeds een belangrijke vrijetijdsbesteding voor hem is. Regelmatig neemt hij deel aan filmfestivals en diverse films van zijn hand werden bekroond. Baeten maakt ook samen met anderen speelfilms en documentaires. Een aantal hiervan wordt op 2 mei in de Raat vertoond.

Pelgrimstocht

Zo laat hij een deel zien van de film over zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Dat was voor hem zo’n mooie en emotionele ervaring dat hij later meer pelgrimstochten gemaakt heeft. Daardoor ontstond een nieuwe activiteit: het verzorgen van lezingen. Na zijn pensionering volgde Baeten een studie Italiaans en ging hij boeken schrijven. Hij schreef over de geschiedenis van het Sittardse ziekenhuis en de klassieke pelgrimstochten. Op korte termijn volgt een boek over het kerstfeest en momenteel werkt hij aan een boek over de tijdrekening.

De filmavond begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Nieuws

menu