Dammen in het kader van Fitter Brein in Beilen

Iedereen kan leren dammen en het levert een fitter brein op. Zainal Palmans

Fitter Brein, een project van Healthy Ageing Network North Netherlands (HANNN), houdt op 28 april een kick-off damevenement in de Karspelhof in Beilen. Het betreft een samenwerking met gemeente Midden-Drenthe, Gezond in Midden-Drenthe, Welzijnswerk Midden-Drenthe en de Provincie Drenthe.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Dammen is een middel om mentaal fit en scherp te worden en het is een mooie manier om meerdere generaties met elkaar in contact te brengen. Het dammen is laagdrempelig en iedereen kan het leren.

Wethouders schuiven aan

De middag wordt geopend met een videoboodschap van de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Daarna wordt er gedamd. Inwoners van Midden-Drenthe van allerlei leeftijden treffen elkaar in een korte ‘generatiematch’. Ook wethouders Erjen Derks en Dennis Bouwman gaan een potje dammen. Vervolgens wordt uitgelegd hoe het zit met de link tussen dammen en mentale fitheid en welke activiteiten in het kader van Fitter Brein worden uitgerold. Het gemeenteteam Gezond in Midden-Drenthe geeft de laatste presentatie. Ter afsluiting kan er weer gedamd worden en damgrootmeester Wouter Sipma van damclub Hijken DTC geeft een simultaan. Tegenstanders krijgen na afloop een gratis dambord.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden tot uiterlijk 20 april met een bericht naar info@fitterbrein.nl.

Nieuws

menu