Een weekend lang een feestje. Bourgondisch Beilen in teken van Spanje op het oude vertrouwde plekje: achter het gemeentehuis

V.l.n.r. Allard Hingstman van Bourgondisch Beilen, Mathijs Mulder van Jumbo Mulder Beilen, Gerard Wubs van Pearle Opticiens Beilen, Bouke Brinksma en Sandra Cid van Bourgondisch Beilen. Bourgondisch Beilen

Het aftellen is begonnen, na twee jaar kan Bourgondisch Beilen weer georganiseerd worden, mede door de steun van twee hoofdsponsoren. Het evenement op 19 en 20 augustus vindt plaats op de oude, vertrouwde plek: achter het gemeentehuis.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Bourgondisch Beilen staat op 19 augustus in het teken van Spanje, met medewerking van tien verschillende restaurants uit de regio. Aan deze ondernemers de uitdaging om de inspiratie van Spanje om te zetten in twee heerlijke ‘signature dishes’. Tevens wordt door hen rekening gehouden met zowel vegetarische als veganistische gerechten.

De artiesten van Los del Sol zorgen voor de Spaanse muzikale ondersteuning, met Spaanse dans en muziek op het gehele terrein.

Hoofdsponsor

De voorbereidingen zijn dus al in een vergevorderd stadium, alsook het vinden van sponsors en vrijwilligers. Als eerste kwam op dit vlak medewerking van trouwe hoofdsponsor Jumbo Mulder en dit jaar is Pearle Opticiens Beilen de nieuwe hoofdsponsor. Beide ondernemers laten hiermee hun sympathie voor dit evenement blijken. ,,Wij zijn trots op de steun van deze sponsors,” aldus Allard Hingstman, voorzitter van de stuurgroep Bourgondisch Beilen.

,,Sponsoring is een belangrijk deel van onze inkomsten. Naast de twee hoofdsponsors zijn er heel veel ondernemers in en rondom Beilen die ons steunen. Zonder onze sponsors kunnen wij Bourgondisch Beilen niet organiseren” aldus Bouke Brinksma, die het logistieke gedeelte van de stuurgroep verzorgt.

Vrijwilligers

Maar ook vrijwilligers zijn belangrijk voor de organisatie van dit evenement. Gedurende het weekend zijn ongeveer 80 à 90 vrijwilligers werkzaam om het festival mogelijk te maken.

Qua entertainment wordt op vrijdag uitgepakt met een optreden van Noah Music. Dee muzikanten spelen vrijdagavond vanaf 20.30 uur de allergrootste hits: van guilty pleasures tot de hits van dit moment, van hardrock tot Nederlandse meezingers. De organisatie is ervan overtuigd: deze coverband zorgt ervoor dat het een swingende avond wordt in Beilen.

Q Music

Maar ook op zaterdagavond kan er nog volop feest gevierd worden. Vanaf 18.00 uur komen de DJ’s van Q Music langs om er een feestje van te maken. Het laatste uur van de set is het bekende Foute Uur. Tijdens deze avond wordt een gezellig festivalsfeertje gecreëerd met kleurrijke verlichting, eettentjes, bierbanken, statafels en een dansvloer.

Entree voor beide dagen is gratis.

Nieuws

menu