Eerste van vijf video’s op website Gastvrij Westerbork

De eerste video staat online. Bas Prins

Vorige week is de website van Gastvrij Westerbork (www.gastvrijwesterbork.nl) gelanceerd. Op deze site is nu ook de eerste van in totaal vijf video’s te zien. In deze video’s komen bekende Börkers aan het woord over dingen van Westerbork die zij mooi vinden.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Natuurkenner Mathijs ter Bork trapt af met een blik op de natuur in Westerbork. Later volgen er onder meer nog video’s over de gezelligheid, sport en historie van het dorp. De website is onderdeel van het uitvoeringsplan Gastvrij Westerbork dat tot stand is gekomen door medewerking van ondernemers, horeca, inwoners (belangenvereniging dorp Westerbork), de stichting Zomeractiviteiten, Toerisme (VTRB), Rabobank en de gemeente Midden-Drenthe.

Gastvrij Westerbork

Dorpsmanager van Gastvrij Westerbork Frank Schröer: ,,In 2020 is de centrumvisie Gastvrij Westerbork door de gemeenteraad van Midden-Drenthe vastgesteld. In hoofdlijnen komt de visie neer op het volgende: de kracht van Westerbork is het kleinschalige, het dorpse karakter, de verbondenheid tussen de inwoners, het groen, het omliggende landschap, de aantrekkingskracht voor toeristen, de rust en de gezelligheid door een variëteit van horeca. Gastvrijheid is het thema waar de Borker zich in herkent, daarom is als motto ‘Gastvrij Westerbork’ gekozen.

De ambitie van Westerbork is om een gezellig en gastvrij dorp te zijn waar de voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen voor inwoners op orde zijn en waar het winkelgebied onderscheidend is met belevingswinkels voor toeristen. Vervolgens is er een uitvoeringsplan geschreven. Dat plan voeren we nu uit.”

Website

Bas Prins uit Westerbork is in opdracht van Gastvrij Westerbork aan de slag gegaan met het realiseren van de website www.gastvrijwesterbork.nl. De bouw en videografie was in handen van BS Connect uit Beilen en de foto’s komen van Erik Buist en Anouk Schamper uit Westerbork.

Verzamelpunt

Bas Prins: ,,De website van Gastvrij Westerbork moet het verzamelpunt worden van alles wat in en rond Westerbork te beleven is. Voor de mensen die ons dorp bezoeken, maar ook voor de mensen die er wonen. Dat betekent dat we het winkelaanbod en de horeca laten zien en daarnaast alle evenementen op een rij zetten. Die delen we natuurlijk ook met onze volgers op Facebook en Instagram. Met de dorpsredactie proberen we alle evenementen en andere interessante actualiteiten te verzamelen en dat is in een levendig dorp als Westerbork geen sinecure. Daarom is iedereen ook van harte welkom om ons berichten aan te leveren. Verder hebben we samen met Mathijs ter Bork al een prachtige video geschoten over de natuur rondom Westerbork. Binnenkort schieten we nog een aantal video’s waarin we laten zien wat ons dorp te bieden heeft. Wanneer de website definitief af is en de video’s klaar zijn, starten we ook een online marketingcampagne om binnenlandse toeristen te laten zien waarom Westerbork een heerlijke bestemming is.’’

Nieuws

menu