Esther Afman uit Beilen wint Read2Me! 2022

Esther Afman tijdens het voorlezen. Biblionet Drenthe

Esther Afman uit Beilen, leerling van Volta, is woensdag uitgeroepen tot winnaar van de provinciale finale van Read2Me!,dé voorleeswedstrijd voor brugklassers.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Zij was de beste van de zes voorleeskampioenen die streden om een plaats in de landelijke finale vanRead2Me! Esther las voor uit ‘Het meisje met de vlechtjes’ van Wilma Geldof, een waargebeurd verhaal over een 14-jarig meisje dat verzetswerk doet in de Tweede Wereldoorlog. Vanuit haar beleef je de rauwe werkelijkheid van een oorlog.

Jury

De jury over Esther Afman: ,,Ze heeft haar fragment heel goed ingeleid en nam de zaal mee in het spannende fragment. Wij zaten, samen met het publiek, op het puntje van onze stoel. Esther keek het publiek goed aan en las soepel voor.’’ De jury bestond uit Esmé van den Boom, schrijver van proza, gedichten en liedjes, Jan-Willem Wolke, afdelingsleider Dr. Nassau College locatie Quintus, en Inge Speelman, leesconsulent voortgezet onderwijs Bibliotheek Hoogeveen. De winnaar gaat op 4 juni naar de landelijke finale.

Brugklassers

Read2Me! is de voorleeswedstrijd voor brugklassers in het voortgezet onderwijs. De leerlingen lezen voor uit hun favoriete boek. De zes winnaars van de gemeentelijke schoolronden strijden voor de titel ‘Provinciaal voorleeskampioen Read2Me!’ De organisatie van Read2Me! in Drenthe is in handen van Biblionet Drenthe met medewerking van de bibliotheken.

Nieuws

menu