Expositie XXL paaseieren geopend bij gemeentehuis Beilen

Trotse leerlingen en hun grote paaseieren, samen met burgemeester Cees Bijl. Foto: Hugo Faber

Burgemeester Cees Bijl heeft vanmiddag de expositie van XXL eieren bij het gemeentehuis in Beilen geopend. De eieren zijn in de afgelopen weken mooi beschilderd en versierd door de leerlingen van Volta en de kindcentra Eshorst en Beatrix.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Het zogenaamde ‘project Y’ borduurt voort op de traditie van de Fabergé eieren. En net zoals bij de Fabergé eieren is bij dit project ook ieder ei uniek. Uiteraard waren de kunstenaars ook zelf aanwezig bij de aftrap van de expositie. De komende tijd kan iedereen genieten van hun vrolijke creaties.

Ook op de Brink voor het Drents Museum in Assen is een expositie van XXL paaseieren te zien. Op diverse scholen maakten leerlingen schetsen voor paaseieren, waaronder de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van CKC De Vaart in Hoogersmilde. Het ontwerp van Ike Hoogenberg werd door de andere leerlingen verkozen tot mooiste en zijn ontwerp werd daarom vertaald naar een 3D XXL ei. Ike zette zijn schets eerst in grote lijnen op het ei en bracht daarna met hulp van een groepje kinderen zijn kleurige ontwerp op het ei aan.

Vanaf vandaag kan iedereen in Beilen dus ook genieten van de vrolijke paaseieren.

Nieuws

menu