Jonge filmers spekken clubkas Filmstudio Beilen

De jongeren zijn dolblij met het bedrag waarmee een extra laptop aangeschaft wordt. Foto: Hugo Faber

De jongeren van Filmstudio Beilen werden gisteren bij Chill in, gevestigd in Volta, verrast door Gerard Pepping van de gemeente Midden-Drenthe. Namens de projecten ‘Up to You’ en ‘Jongeren naar de stembus’ overhandigde hij de groep, vertegenwoordigd door Bee Koning, een cheque van 750 euro.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Pepping prees vooral de samenwerking binnen de groep. Voor het project ‘Jongeren naar de stembus’ kregen alle betrokkenen een persoonlijke cadeaubon. Het doel van dit project was om meer jongeren ervan bewust te maken dat ook zij belangrijk zijn als er gestemd moet worden voor een nieuwe gemeenteraad. Want ook hun belangen worden binnen die raad besproken en behandeld. Zij deden dit door een filmserie te maken, die volgens de gemeente zeker heeft bijgedragen aan extra stemmen van jongeren.

Nieuwe laptop

Het bedrag dat de club nu ontvangen heeft, wordt besteed aan een nieuwe laptop. Filmstudio Beilen heeft nu één laptop voor vijftien jongeren en dat is niet praktisch. De huidige laptop is overigens drie jaar geleden ook aangeschaft met behulp van ‘Up to You’ en een gift van een van de begeleiders.

De jongeren komen nog wel geld tekort dus bedrijven of verenigingen die een leuke opdracht hebben voor de jonge filmers, kunnen contact opnemen met Filmstudio Beilen. Daarnaast wordt nog gezocht naar een enthousiaste medewerker die van organiseren houdt.

Nieuws

menu