Koningsdag Westerbork met aandacht voor herinrichting centrum

Bij 't Aole Gemientehoes kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Stichting Zomeractiviteiten

Op Koningsdag wordt in Westerbork de herinrichting van het centrum groots gevierd. De openingshandeling vindt plaats om 15.00 uur bij restaurant Meursinge door burgemeester Cees Bijl. Daarna gaat een optocht van start.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Er is een feestprogramma opgesteld waarbij aan alle leeftijdsgroepen is gedacht. In de ochtend worden de bewoners van de zorgcentra verrast met een gebakje en wordt een film over oud en nieuw Westerbork vertoond. In de middag komt een platte kar bij de zorgcentra langs voor ‘muziek aan de deur’.

Barbecue

Vanaf 14.00 zijn er gratis kinderspelen bij ‘t Aole Gemientehoes en geeft de brandweer acte de presence. Hier wordt ook, om 17.30 uur, de grote Westerborker barbecue gehouden. Kaarten hiervoor zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Jumbo in Westerbork. Een zegelactie geeft per volle kaart 5 euro korting op de toegangsprijs.

Historisch Westerbork

Om 15.30 uur start bij de Voorhof de rondleiding door historisch Westerbork. Het programma begint met de vertoning van een korte film. Daarna volgt een wandeling door het centrum met uitleg van een gids. In de avond is het allemaal muziek wat de klok slaat. Bij Meursinge wordt een jongerendisco gehouden en bij Diggels vindt een Oranjebal plaats met muziek uit de jaren ‘60 en ‘70.

Het programma is samengesteld door Stichting Zomeractiviteiten en meer informatie is te vinden op de website.

Nieuws

menu