Nieuwe duofiets voor stichting in Beilen

Er kunnen weer fijne tochten gemaakt worden. Stichting Duofiets Beilen

Stichting Duofiets Beilen kan het mooie weer tegemoet fietsen op de nieuwe duofiets dankzij de bijdrage van het Univé Buurtfonds. Stichting Duofiets Beilen heeft ruim 25 vrijwilligers die dorpsgenoten regelmatig meenemen voor een tochtje op een duofiets.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Op verzoek van het Rode Kruis is in 2013 een groep vrijwilligers begonnen. Er werden twee fietsen aangeschaft. Omdat het Rode Kruis niet langer het duofietsen ondersteunde, maar zich meer richt op rampen wereldwijd, moesten de vrijwilligers in 2018 zelfstandig verder en is de Stichting Duofiets Project Beilen opgericht. Vanaf die tijd is de stichting afhankelijk van giften en donaties. De deelnemers betalen een bescheiden bijdrage, zo kan de stichting het onderhoud en de stalling en verzekering van de fietsen betalen.

Naast elkaar

Vanaf april tot oktober wordt er dagelijks door een enthousiaste groep vrijwilligers gefietst met ouderen en gehandicapten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Doordat je op een duofiets naast elkaar zit kun je onderweg lekker met elkaar praten. De deelnemers kiezen ervoor om wel of niet mee te trappen. Daarnaast is de bijrijdersstoel draaibaar en wordt een fietser geholpen bij het op- en afstappen. Er is een heupgordel voor de veiligheid. De tochtjes gaan door de natuur in de ruime omgeving van Beilen.

Nieuwe fietsen

De duofietsen die in 2018 van het Rode Kruis werden overgenomen, zijn inmiddels vervangen. In 2021 werd een nieuw exemplaar gekocht met geld dat is opgebracht door de fiets- en loopgroep van de protestantse kerkgemeente in Beilen-Hijken-Hooghalen. Onlangs is een tweede exemplaar aangeschaft, waarvoor Univé Buurtfonds een bijdrage heeft geschonken.

Contact

Iedereen die niet meer zelfstandig kan fietsen en graag een ritje met een vrijwilliger wil maken, kan contact opnemen met Welzijnswerk Midden-Drenthe via 088-1651200. De medewerkers nemen dan contact op met de Stichting Duofiets Project Beilen. Vervolgens wordt men gebeld voor een afspraak en kan er genoten worden van een tochtje op de fiets.

Nieuws

menu