Oranjevereniging zoekt versterking

Dit enthousiaste team wil graag uitbreiden. Foto: Hugo Faber

Oranjevereniging Smilde wil het bestuur en het vrijwilligersteam graag uitbreiden. ,,We hebben een paar activiteiten per jaar en die zijn gemakkelijker te organiseren als we een vast team hebben dat kan helpen’’, zegt penningmeester Ragni Wennemers.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe
Midden-Drenthe

Het bestuur bestaat nu uit vier mensen en een vijfde sluit zich binnenkort bij het bestuur aan. Wennemers: ,,We hebben een voorzitter, secretaris en penningmeester, maar kunnen nog wel een algemeen bestuurslid gebruiken. Het vrijwilligersteam zouden we graag uitbreiden met acht tot tien mensen. Bij twee tot drie activiteiten per jaar hebben we mensen nodig die een hele dag hun handen uit de mouwen willen steken.’’

Bestuurswissel

Ragni Wennemers en de andere bestuursleden hebben gemerkt dat een bestuurswissel vaak ook gevolgen heeft voor het vrijwilligersteam. ,,Vrijwilligers komen vaak mee met bestuursleden’’, zegt Ragni. ,,Als een bestuurslid stopt, raken we vaak ook een paar vrijwilligers kwijt. De laatste tijd zijn er wat mensen gestopt. Sommige vanwege leeftijd, andere omdat ze zich de komende jaren voor een andere vereniging willen inzetten. Dat is heel begrijpelijk, maar we hopen dat anderen opstaan om hun plek over te nemen en onze activiteiten mogelijk te maken. Die activiteiten zijn voor bestuursleden en vrijwilligers ook leuk. We sluiten altijd af met een hapje en een drankje en ook gedurende de activiteit worden vrijwilligers goed verzorgd.’’

Koningsdag

De bekende survival voor kinderen gaat dit jaar niet door. Het evenement heeft veel voorbereidingstijd nodig en het bleef lang onzeker welke coronamaatregelen zouden gelden. Het programma voor Koningsdag is wel rond. ’s Morgens treedt goochelaar Minze Dijksma op in De Rank en in het park achter de Koepelkerk wordt weer een kindervrijmarkt gehouden. Van 12.30 tot 15.00 uur kunnen kinderen een kleedje uitspreiden in het park om hun spullen te verkopen. ,,Er staat ook een stormbaan waar kinderen zich op kunnen uitleven’’, vertelt Ragni Wennemers. ,,Dat is gratis en er is toezicht voor de veiligheid.’’ De goochelshow, die om 10.00 uur begint, is voor leden gratis, niet-leden betalen 2,50 euro. Aanmelden kan via de website.

Wie Oranjevereniging Smilde een warm hart toedraagt en twee tot drie keer per jaar wat tijd kan vrijmaken voor hand- en spandiensten, kan zich melden via het contactformulier op de website, Facebook of Instagram.

Nieuws

menu