Première bij Filmstudio Beilen

De jonge filmers. Foto: Filmstudio Beilen

Op donderdag 29 september wordt de rode loper uitgerold bij Filmstudio Beilen. Om 19.00 uur worden schrijfster Floor Naber en hoofdrolspelers Tink ten Have en Gy Kovács feestelijk onthaald voor de première van ‘Spijkerbroek naar vrijheid’.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

De première is gekoppeld aan een open avond van Filmstudio Beilen, de jongerenafdeling van de Beiler Videoclub. ,,We hopen dat de wethouder het feestelijk komt openen’’, zegt Bianca van Gelderen, vrijwilliger bij de filmstudio. ,,En iedereen is donderdagavond van harte welkom.’’

Het verhaal

Het verhaal ‘Spijkerbroek naar vrijheid’ gaat over een meisje in Bangladesh dat onder slechte omstandigheden werkt in een naai-atelier. De jongeren van de filmstudio hebben het verhaal zo goed mogelijk omgezet in een film die ze opgenomen hebben op verschillende locaties. ,,Het is echt een clubproductie geworden en de jongeren hopen dan ook dat schrijfster Floor Naber straks met een tevreden gevoel naar huis gaat’’, aldus Bianca. De open avond vindt plaats bij jeugdsoos Chill-Inn in Volta, die te bereiken is via de ingang is aan de Linthorst Homanweg. Hier komen de leden van de filmstudio altijd samen.

Open avond

De jongeren vertonen ook andere eigen films, waaronder films die prijzen hebben gewonnen bij de Nederlandse kampioenschappen. Ze laten graag zien wat ze op een avond met elkaar maken. Verder geven ze een kleine demonstratie over het werken met een greenscreen.

Filmstudio Beilen

De Filmstudio Beilen bestaat uit een groep enthousiaste jongeren van 12 tot 25 jaar, die iedere donderdagavond bij elkaar komen in Chill-Inn. Ze praten over films, maken scripts, kijken naar elkaars werk en maken natuurlijk samen of alleen films. Ze worden begeleid door twee vrijwilligers. Het doel is om jonge mensen te stimuleren om hun talent te ontwikkelen op het gebied van film. Eén keer per jaar wordt een filmkamp gehouden, waar de jongeren in groepjes een film maken in vijf dagen. Dit jaar is het kamp weer in de herfstvakantie in Zwiggelte. Iedere jongere vanaf groep 8 kan hieraan meedoen, lid zijn van Filmstudio Beilen is niet nodig.

Begeleiders

Wie ouder is dan 25 jaar en interesse heeft in het maken van films kan komen helpen als vrijwilliger. ,,We hebben zeer dringend nieuwe begeleiders nodig’’, vertelt Bianca van Gelderen. Op www.filmclub-bvc.nl/junioren is meer te lezen over de filmstudio, de première, de open avond en het filmkamp.

Nieuws

menu