Thema-avond ‘Een veilig sportklimaat’ in Beilen

Verenigingen willen dat iedereen zich thuis voelt. Pixabay

Sportclub Drenthe houdt donderdag 21 april van 19,.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst in de Valkenhof in Beilen over ‘Een veilig sportklimaat’. De sportwereld is de laatste tijd een aantal keren opgeschrikt door nieuws over grensoverschrijdend gedrag. Sportclub Drenthe wil Drentse verenigingen helpen een veilig sportklimaat te creëren waar iedereen zich welkom voelt.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

In deze speciale bijeenkomst, verzorgd door Roel Petter, wordt stilgestaan bij grensoverschrijdend gedrag in de sport. Welke vormen kennen we? Wat kunnen we doen ter preventie? Wat kan je als vereniging doen als het mis is? Aan de hand van casuïstiek wordt samen naar deze vragen gekeken.

Respectvol

Als sportvereniging wil je een plek zijn waar sporters, trainers, ouders en anderen graag bij elkaar komen. Waar iedereen op een respectvolle manier met elkaar omgaat en waar eventuele problemen samen opgelost worden. Waarschijnlijk is dit op de meeste verenigingen goed geregeld. Maar het kan ook zo zijn dat dat er binnen de vereniging verschillend naar gekeken wordt. Misschien wordt er wel gepest, worden er mensen buitengesloten en/of geïntimideerd.

In de sportwereld worden we soms opgeschrikt door verhalen van trainers die er ‘Oostblokachtige’ methoden op na houden. Soms lezen we dat sporters ver over hun grenzen gaan/gingen. Dat wil niemand, en toch gebeurt het. Daar is deze avond aandacht voor.

Roel Petter

Docent Roel Petter is sinds 2000 actief betrokken in de sportwereld met het thema grensoverschrijdend gedrag. Hij heeft voor NOC*NSF gewerkt als vertrouwenspersoon en hij heeft de training voor vertrouwenscontactpersoon ontwikkeld en jarenlang gegeven. Hij is nu nog vertrouwenscontactpersoon bij FC Groningen en vertrouwenspersoon bij TalentNED. Daarnaast heeft hij ervaring als onderzoeker bij het ISR (Instituut voor de sportrechtspraak).

Meer informatie over het programma en het aanmeldformulier zijn te vinden op https://sportclubdrenthe.nl/agenda/thema-avond-een-veilig-sportklimaat.

Nieuws

menu