mmmEggies verstoppen roze eieren, óók in Midden-Drenthe

v.l.n.r. Chantal Bouwhuis, Ellen Noordman, Mirjam Bruinenberg, Bernice Oosting en Mariska Oving + dochter. Eigen foto

De tweede vrijdag in oktober, vrijdag 8 oktober, is het Wereld Ei dag. Dit jaar verstoppen de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, weer grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van een ei wint een mooie prijs.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De actie was vorig jaar in de aanloop van Wereld Ei dag een groot succes. ,,We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. De vinder krijgt, na het plaatsen van een foto van het ei en de vindplaats, een mooie prijs van de mmmEggies”, zegt woordvoerder Mariska Oving, legpluimveehoudster in Odoornerveen. De mmmEggies zijn kippenboerinnen uit heel Nederland die met een enthousiaste club van 30 vrouwen het Nederlandse ei promoten. In Drenthe zijn dat naast Oving, Chantal Bouwhuis (Witteveen), Ellen Noordman (Zwiggelte), Mirjam Bruinenberg (Witteveen) en Bernice Oosting (Zwinderen).

Verstopplekken

De mmmEggies geven op social media in de week voorafgaand aan Wereld Ei dag hints over de verstopplekken in heel Nederland. Wat er in het ei zit, blijft geheim. Na Wereld Ei dag maken de mmmEggies dit bekend op hun Facebookpagina. De mmmEggies hebben elk jaar een leuke actie op Wereld Ei dag. Voor het derde en laatste jaar verstoppen ze de grote roze eieren met daarin een leuke verrassing voor de vinder.

De Drentse mmmEggies hebben de eieren ingepakt. “Het was gezellig en fijn om bij te praten”, aldus Mariska Oving. De eieren zijn verdeeld onder de mmmEggies en het bestuur van Blij met een Ei zodat iedereen een ei kan verstoppen voor Wereld Ei dag.

De mmmEggies willen met deze actie het ei als gezond, lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen. “Iedereen kan met eieren veel gevarieerde en lekkere gerechten maken. Een ei past in elk dieet en elke dag een ei mag,” zegt Mariska Oving. www.mmmeggies.nl/mmmeggies

Nieuws

Meest gelezen

menu