‘Woonzorgcomplex Vluchtheuvel Norg te dicht bij woning gepland’

Ooit was De Vluchtheuvel in Norg een familiepretpark. Foto: Archief/Corné Sparidaens

De gemeente Noordenveld krijgt een half jaar de tijd om de toegestane afstand tussen een recreatiewoning en een nieuw te bouwen woonzorgcomplex op de Vluchtheuvel in Norg te heroverwegen. Dat laat de Raad van State (RvS) weten in een tussenuitspraak.
Lees meer over
Noordenveld

Tijdens de zitting in februari was de RvS al kritisch op de door de gemeente gehanteerde bufferzone van 10 meter tussen het nieuwe zorgcomplex en aangrenzende recreatiewoningen. Immers, de Vereniging Nederlandse Gemeentes (VNG) rekent bij nieuwbouw van woonzorgcomplexen nabij bestaande woningen minimaal een afstand van 30 meter. De gemeente hanteerde deze afstand niet, omdat er geen sprake is van permanente bewoning.

Nieuw besluit

Nieuws

menu