Bakker en Schenker staan te trappelen om te bakken en schenken voor Roden

Renate Vos (links) en Greanne Berends gaan De Bakker en de Schenker runnen.

Renate Vos en Greanne Berends staan te trappelen om De Bakker en De Schenker te openen aan De Brink. Zodra de lockdown verder wordt versoepeld gaan ze los. Mogelijk komende week al.
Lees meer over
Noordenveld

De voormalige ijssalon Italia aan De Brink in Roden heeft de afgelopen weken een enorme metamorfose ondergaan. De ijssalon is omgetoverd in een warm vormgegeven restaurant dat plaats biedt aan ongeveer vijftig gasten. Je kunt er terecht kunt voor de lunch en het diner. ,,Het wordt echt een brasserie”, zegt Renate vos, die zes jaar geleden dit concept in Assen in de markt zette.

Zeven dagen in de week relaxed genieten van goed eten, dat is het idee achter De Bakker en de Schenker. ,,Er komt een gashaard met een loungehoek. Veel gerechten worden geserveerd op planken”, zegt Vos. ,,Samen eten, het eten delen, sfeer, daar gaat het om.”

En om goed eten natuurlijk. ,,We maken alles zelf. In Assen zijn we bekend om ons zelfgebakken gebak.”

Opvallend toevalligheidje: zes jaar geleden opende De Bakker en de Schenker in Assen. Net als in Roden aan de Brink 15 (A) en... in een voormalige ijssalon.

Voor de zaak komt een terras en als het straks warmer wordt dan keert het ijs toch een beetje terug op de Brink. ,,We serveren ook sorbets.”

Nieuws

menu