Buurtbewoners willen geen huizen op groene 'Oksel' tussen Roden en Nietap. Petitie moet bebouwing tegenhouden

Omwonenden van De Oksel in Roden zien woningbouw niet zitten. Koen Wieringa

Buurtbewoners rond De Oksel (tussen de Maatlanden en de Zulte tussen Roden en Nietap) zijn het niet eens met de mogelijke bebouwing van het stuk groen tussen Roden en het Natuurschoonbos.
Lees meer over
Noordenveld

Bewoners van onder meer de Vredelaan, Achterste Kamp, De Zulthe en de Van Bergenstraat maken zich zorgen nu de gemeente Noordenveld heeft aangegeven het stuk groen aan te willen kopen.

Petitie

De bewoners zullen woensdag inspreken tijdens de gemeenteraadsvergadering. Dan wordt de voorgenomen aankoop besproken. Ook hebben omwonenden een petitie aangemaakt waarmee ze de politiek hopen te bewegen de groene long groen te houden.

Strijdig met eerdere toezeggingen

Onlangs maakte het gemeentebestuur bekend 25.000 euro nodig te hebben, onder meer om de ruim acht hectare te taxeren. De grond zou nodig zijn voor woningbouw. Omwonenden stellen dat dit voornemen strijdig is met eerder gedane toezeggingen. Ook zou de woningbouw op deze plek niet passen in de omgevingsvisie.

In mei legde het gemeentebestuur voorkeursrecht op de lap grond. Dat houdt in dat de eigenaren hun grond, als ze het willen verkopen, eerst moeten aanbieden aan de gemeente. In juli boden de eigenaren de grond te koop aan.


Nieuws

Meest gelezen

menu