Certificaat voor deelnemers cursus Gastheerschap Koloniën van Weldadigheid - Veenhuizen

De deelnemers aan de cursus André Brasse

Negentien deelnemers aan de cursus ‘Gastheerschap Koloniën van Weldadigheid - Veenhuizen’ in Coco Maria ontvingen deze week het cursuscertificaat uit handen van IVN Noord directeur Mark Tuit.
Lees meer over
Noordenveld

Tijdens de vier cursusbijeenkomsten leerden de deelnemers onder andere over de UNESCO Werelderfgoed status, de geschiedenis van Veenhuizen, het gedachtengoed achter de Koloniën en de inrichting van het landschap sinds 1818. De cursisten werden digitaal door burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Alle afgestudeerde ‘ambassadeurs van Veenhuizen’ worden lid van het landelijk IVN netwerk van ‘Gastheren en -vrouwen’.

Ambassadeurs van Veenhuizen

De cursus Gastheerschap Koloniën van Weldadigheid – Veenhuizen is door IVN Noord samengesteld in opdracht van de Provincie Drenthe en de gemeente Noordenveld. Doel is om lokale ondernemers met elkaar kennis te laten maken en hen te trainen in de verhalen en de beleefbaarheid van de Koloniën van Weldadigheid, toegespitst op Veenhuizen. Zij zijn de ambassadeurs van Veenhuizen en informeren de gebiedsbezoekers over dit bijzondere dorp en bijbehorende omgeving.

Alle aspecten van dorp komen aan bod

“Wij vinden het belangrijk dat de gebiedsondernemers het juiste verhaal van Veenhuizen vertellen en gebiedsbezoekers het gebied kunnen laten beleven” aldus cursusleider Andre Brasse van IVN Noord. “De cursus is zo opgebouwd dat allerlei aspecten van Veenhuizen aan bod komen, inclusief het huidige gevangeniswezen” “De cursusleerstof en -middelen, de excursies en de cursuslocaties vormen allemaal een belangrijk onderdeel van de verhalen van Veenhuizen”.

De afgestudeerde cursisten kunnen verhalen vertellen over de geschiedenis van het landschap en de gebouwen van dit dorp. Ze kunnen de toeristen doorverwijzen naar de bijzonder locaties in Veenhuizen. Dat is belangrijk omdat verwacht wordt dat Veenhuizen meer bezoekers gaat ontvangen nu het dorp is toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst.

Nieuws

Meest gelezen

menu