Basisschool De Verwondering wint milieuwedstrijd

Djurre Elema bij de container met oude elektronica.

De leerlingen van de brede basisschool De Verwondering in Alteveer hebben de E-waste Race gewonnen. Het was lang spannend of het zou lukken.
Lees meer over
Noordenveld
Assen

De Verwondering deed met 8 leerlingen mee en ging de strijd aan met de andere scholen waar gemiddeld 28 kinderen mee deden. ,,We zijn natuurlijk een kleine school”, zegt bovenbouwleerling Djurre Elema, ,,dus het was heel spannend of we het zouden winnen van de andere scholen.”

Tien basisscholen uit de gemeente Assen en de gemeente Noordenveld hebben van 24 mei tot en met 17 juni mee gedaan met de E-waste Race.

Het project ging officieel van start met een kick-off met Jeroen Westendorp (wethouder gemeente Noordenveld) en Anneloes Oldenburger (Virol) op basisschool de Verwondering. Vier weken zijn de leerlingen van de tien scholen druk geweest met het inzamelen van electronica. ,,Dat moesten we allemaal invoeren en tellen”, vertelt Djurre. Op het schoolplein staat een grote blauwe container waarin een indrukwekkende hoeveelheid oude electronica is opgeslagen. ,,Dat komen ze morgen ophalen.”

En dan kan het spul worden verwerkt voor hergebruik. De plaats van de koploper werd de afgelopen weken om en om ingenomen door GBS de Rank en BBS de Verwondering. Op donderdag 17 juni om 10 uur sloot de E-waste race en werd bekend welke school het meeste elektronische afval heeft ingezameld en dus winnaar werd. De kinderen van De Verwondering waren door het dolle heen toen ze hoorden dat ze gewonnen hadden en na de zomervakantie op schoolreis mogen naar het NEMO science museum in Amsterdam.

Nieuws

Meest gelezen

menu