Druk en gezellig concours hippique in Roden

Mooie paardensport in Roden. Ruiters en amazones tevreden.

Het concours hippique in Roden werd druk bezocht en het was gezellig. Gert Holthuis van commissielid van Volksvermaken Roden zag tot zijn tevredenheid een ‘mierensliert’ bezoekers van het dorp naar het evenemententerrein slenteren.
Lees meer over
Noordenveld
Roder Journaal

Er deden 400 ruiters en amazones mee in de diverse spring- en dressuurrubrieken. ,,We hebben veel respons gehad van deelnemers dat ze het een geweldig evenement vonden.”

Koningin van het concours was wel de local hero Ellen Wynia uit Steenbergen. De dressuuramazone uit Steenbergen won maar liefst twee keer de zwaarste rubriek ZZ-licht. Het Hemelvaartconcoours is voor veel ruiters en amazones bijzonder omdat er op gras gereden wordt (waar zand tegenwoordig gebruikelijk is) én omdat veel publiek langs de kant staat. ,,Zoveel publiek langs de ring zie je zelfs bij het NK niet”, zegt Wynia.

Ook Larissa Molenkamp, springamazone uit Haren, sloeg een dubbelslag met haar vijfjarige ruin Minardi die een eerste en een derde prijs haalde in het B-springen. ,,Hij is pas anderhalf jaar onder het zadel. Ze heeft het paard dat ze samen met Evert Evenhuis kocht, zelf beleerd en opgeleid. ,,Het paard heeft veel talent en vermogen. Naar ons toe is hij heel lief, maar hij is wat eenkennig. Dat was met de prijsuitreiking ook wel te merken.”

Larissa is een fan van het concours in Roden. Geen wonder: ,,In 2018 en 2019 won ik met mijn vorige paard het B- en het L-springen. Een feestje om hier te mogen rijden!”

Nieuws

Meest gelezen

menu