Egbert Hubers neemt afscheid na 20 jaar op de VOR bus

Egbert Hubers stopt al chauffeur op de ouderenbus. Roel Lubbers

Egbert Hubers neemt na 20 jaar afscheid als chauffeur op de ouderenbus. Het was een mooie tijd voor de betrokken Roner.
Lees meer over
Noordenveld

In 2001 kwam Egbert, 71 jaar inmiddels, via via als chauffeur terecht op de VOR-bus, het vervoer voor ouderen in Noordenveld. Nu, 20 jaar later, kijkt Eppie met heel veel plezier terug op deze lange periode.

De meeste mensen die hem kennen noemen hem Eppie. ,,Over de coördinatoren Albert Blaauw, Jan de Reus en Bert Jansen niets dan lof”, zegt Egbert. ,,Ritjes naar het ziekenhuis te Groningen of Drachten vormden de hoofdmoot van het werk, maar een week voor het Rode Kruisnaar Noordwijk aan Zee waren krenten in de pap. Recreatieritten naar onder andere Lauwersoog waren eveneens hoogtepunten. Tijdens de kerstdagen was het altijd bijzonder druk. Dagen van 400 gereden kilometers waren geen uitzondering.”

De bescheiden Eppie heeft z’n werkzaamheden altijd stipt, nauwkeurig en met veel plezier uitgevoerd. Niet te beroerd was hij om z’n passagiers te helpen met het aantrekken van hun jas of de knopen dicht te doen. Normaal reed Eppie 2 keer per week op de VOR bus, maar werd er wegens ziekte een beroep op hem gedaan, dan kon het ook gerust vier keer per week zijn.

Wegens aanhoudende nekklachten heeft Eppie moeten besluiten, hoe het hem ook spijt, om een punt te zetten achter z’n werkzaamheden als chauffeur op de VOR bus. Als grote dank werd hem thuis een miniatuur VOR bus met daarbij een prachtig bloemstuk overhandigd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld
menu