Einde aan een tijdperk: Henk Koekkoek zwaait af bij Lijst Groen Noordenveld

Henk Koekkoek. Foto:

Henk Koekkoek zwaait af als lijsttrekker bij de Lijst Groen Noordenveld. Dat mag wel in de krant: hij was bijna twaalf jaar gemeenteraadslid en fractievoorzitter van LGN.
Lees meer over
Noordenveld

Tineke Nieboer volgt Koekkoek op. Dat heeft de ledenvergadering van LNG maandagavond vastgesteld. Koekkoek staat niet meer op de lijst.

Er staan 26 mensen op de lijst, onder wie twaalf nieuwkomers. De meest opvallende nieuwkomer staat op plek drie: voormalig RTL-presentatrice Femke Wolthuis uit Norg. Huidig raadslid Christine Stille staat op plek twee. Met deze lijst gaat LGN de gemeenteraadsverkiezingen in die op 14, 15 en 15 maart gehouden worden. LGN heeft drie zetels in de gemeenteraad.

Koekkoek zette zich in voor landschap en natuur

Koekkoek speelde zich de afgelopen jaren mede in de kijker door op te komen voor het landschap en de natuur rond de dorpen in de gemeente Noordenveld. Ook maakte hij zich sterker voor een betere inspraak van burgers in wat er gebeurt in de gemeente. Die lijn zet Tineke Nieboer door.

Misverstand tussen burger en bestuur

Nieboer wil werken aan het ‘ misverstand tussen burger en bestuur ’, zei ze een jaar geleden tegen deze krant, toen ze voor de landelijke verkiezingen op de lijst van Code Oranje, een samenwerking tussen lokale partijen. Hoe dat misverstand eruitziet, volgens Nieboer? Het bestuur wil en moet vanalles: bouwen, energiedoelen halen, zorgen dat de zwakkeren in de samenleving een beetje meekomen en dan natuurlijk ook nog gewoon zorgen dat de vuilnis wordt opgehaald. Burgers hebben intussen vaak het gevoel dat ze niet mee kunnen praten en beslissen. Of te laat. Of over de verkeerde dingen. Hoe vindt ze dat het tussen bestuur en burger gaat in Noordenveld?

,,Soms denk ik dat ze het nooit leren. Groen Noordenveld is ooit opgericht uit onvrede over plannen om heel veel groen vol te bouwen”, zei Nieboer vorig jaar. ,,En kijk nu wat er laatst weer gebeurde met de plannen voor Roden Zuid? Iedereen was overvallen! Ik ken iemand die ooit tegen me zei: in Noordenveld stemmen de mensen op kennissen en niet op kennis.”

Nieuws

Meest gelezen

menu