Enorm vergadercircus gaat vooraf aan toch nog een sfeervolle Boerderijenroute

In de file door de schuur van de familie Hoven.

Het had wat voeten in aarde, maar de Verlichte Boerderijenroute langs boerderijen in de gemeente Noordenveld kon doorgaan. In afgeslankte vorm, dat wel.
Lees meer over
Noordenveld

In de file door de schuur vol landbouwmachines van landbouwmechanisatiebedrijf Hoven in Langelo. Langs het vrolijk versierde erf van de familie Holman Broertjes in Steenbergen. Vrijdag en zaterdag was er een puzzeltocht dwars door de gemeente Noordenveld langs verlichte boerderijen.

Marlieke Geijsel, varkenshouder uit Een-West organiseerde de vrolijke activiteit. Dat ging, door de coronamaatregelen, niet helemaal vanzelf. Ze had er al heel veel werk inzitten, toen ze ruim een week tevoren hoorde dat het niet door kon gaan. In de hele provincie werd één lijn getrokken en die lijn was dat na vijf uur ‘s middags geen evenementen mogen plaatsvinden.

Maar is een autoroute, waarbij de deelnemers in de auto blijven zitten en op verschillende momenten de ronde rijden een evenement? Ook in Aa en Hunze werd zo’n route georganiseerd. Onduidelijkheid alom. Uiteindelijk kreeg de organisatie toch groen licht. Er was overleg met de twaalf Drentse gemeenten nodig om tot het akkoord te komen, laat de gemeente Noordenveld weten. De gemeenten overleggen sinds de uitbraak van het coronavirus wekelijks over aangevraagde evenementen en hoe daarmee om te gaan. Om in de provincie één duidelijke lijn te trekken. De conclusie: de route rijden mag, randactiviteiten niet.

En dus werden allerlei gezellige randactiviteiten geschrapt, maar kon het rijden van de route doorgaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu