Feestelijk afscheid van juffen Geertje en Trijnie

Juf Geertje (links) en juf Trijnie helpen met het uitpakken van het cadeau voor de school. Bram Hulzebos

Juffen Geertje van Bommel en Trijnie Uitvlucht vierden vrijdagochtend een uitbundig afscheidsfeest op De Hoeksteen.
Lees meer over
Noordenveld

Toen Geertje net onderwijzeres was en aan De Hoeksteen in Roden ging werken, wees haar familie op een leuke vrijgekomen woning aan de Van Bergenstraat. Of dat niet wat voor haar was nu ze zo’n leuke betrekking had gevonden? ,,Och nee, hoor”, had Geertje geropen met haar kenmerkende heldere stem. ,,Joh, ik wil nog zoveel doen, over twee jaar ben ik hier weg.”

Deze legendarische woorden sprak ze 45 jaar geleden...

Geertje groeide in die bijna halve eeuw uit tot een begrip. De vrolijke, goedlachse juf heeft ‘half Roden’ de tafels en het alfabet geleerd en natuurlijk nog heel veel meer.

Aankomst in bakfietsen

Vrijdagochtend liep de complete school uit om haar en haar collega Trijnie Uitvlucht feestelijk binnen te halen. Juf Trijnie was zeven jaar verbonden aan De Hoeksteen en daarvoor lange tijd aan De Parel. Regelmatig komen beide juffen met de e-bike naar school, maar vrijdagochtend arriveerden ze in met ballonnen versierde bakfietsen.

Een vlag en een bel

Het was de hele dag feest op school. De Klankenkaravaan kwam langs om de kinderen trommel- en muziekworkshops te geven. Natuurlijk waren er cadeaus. De juffen schonken de school een grote vlag (op de oude stond het logo van de school verkeerd om) en een goede bel. Juf Geertje kreeg een TomTom, juf Trijnie een beeldje van spelende kinderen.

Beide juffen gaan de wijde wereld in: met het busje en de camper. Weg van de school waar ze zo lang les hebben gegeven en die ze ongetwijfeld af en toe nog wel een beetje zullen gaan missen.

Nieuws

Meest gelezen

menu