Gedetineerden Veenhuizen schrijven kaarten voor ouderen in verzorgingshuis de Wiekslag in Norg

Gedetineerden van de gevangenis in Veenhuizen schreven 119 kaarten voor eenzame ouderen. Foto: PI Veenhuizen.

Bewoners van Verzorgingshuis de Wiekslag in Norg kunnen 119 postkaarten verwachten van de gedetineerden van de gevangenis in Veenhuizen. De gevangenen willen ouderen op deze manier een hart onder de riem steken omdat zij nu ook ‘vast zitten’ en geen bezoek mogen ontvangen.

Het idee voor de kaartenactie kwam van de gedetineerden zelf. Rob is één van hen. ,,Je kunt vanuit een gevangenis geen boodschappen voor een oudere doen. Wat we wel kunnen is hen een kaart schrijven”, zegt hij.

,,Ik weet als gedetineerde hoe belangrijk en waardevol het kan zijn om post te ontvangen. De ouderen en hulpbehoevenden kunnen er niets aan doen dat ze nu noodgedwongen ‘vast zitten’. Zelf vind ik het ook erg leuk om post te ontvangen. Als je geen bezoek mag ontvangen is een kaart een mooie oplossing. Het kan je zeker opvrolijken.”

Hartverscheurend

Mede-initiatiefnemer Jimmy doet ook mee om ouderen een hart onder de riem te steken. ,,We willen deze mensen laten zien dat we met ze meeleven. Wij kunnen nu geen bezoek ontvangen, maar dat geldt ook voor ouderen in een verzorgingstehuis. Er zijn zoveel mensen die het nu zonder familie moeten doen. Vooral voor ouderen is dat erg zwaar. Dat is hartverscheurend.”

Niets dan keurige teksten

Voordat de kaarten de gevangenis verlieten werd de boodschap die er door de gedetineerden op was geschreven wel even gecontroleerd. Maar alle kaarten bleken een keurige tekst te bevatten. ,,Ik wens jullie allen veel liefs en sterkte in deze coronacrisis. En hoop voor iedereen en vooral voor jullie dat deze periode snel voorbij zal gaan. Dat jullie snel weer familie en vrienden op bezoek kunnen krijgen! Houd nog even vol”, zo staat bijvoorbeeld op één van de kaarten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld
menu