Een bunkerexpositie, een voorstelling over herten in de bronsttijd... Kunstenaars benutten lockdown voor bijzondere kunst bij munitiedepot Norg

Een voorstelling over dieren achter de Natuurplaats in Norg.

Lees meer over
Noordenveld
Beeldende kunst

Mirthe Dokter en Tim Hammer staan tegenover elkaar. Hij gromt en brult en zij loopt een beetje weg. Beiden dragen ze een gewei van karton, gemonteerd op een fietshelm. Ze gaan elkaar te lijf als herten in de bronsttijd. Dan ontspint zich een licht-absurde dialoog achter de Natuurplaats aan de Donderseweg in Norg.

Het is het begin van een theatervoorstelling die beide acteurs ontwikkelden tijdens corona. Er was natuurlijk weinig mogelijkheid voor de artiesten om op te treden. Tijdens de lockdown maakten kunstenaars bij de buren van de Natuurplaats (op het voormalige munitiedepot) aan voorstellingen, installaties en anderszins originele producten.

Afgelopen weekend was het tijd om het werk te laten zien op en rond de Natuurplaats. Op verschillende verrassende plekken kan de bezoeker zich bewegen langs exposities, voorstellingen, installaties, natuur en film.

Er was een expositie over ‘de tijd’ in één van de oude militiebunkers. Je kon een dutje doen in een hand van mos. Over de heide wandelen met een voorstelling op je koptelefoon. Een kaart schrijven bij het postloket. Je verbazen over de voorstelling over dieren tussen de bomen, jezelf tot rust wiegen in een muziekdraaimolen.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu