Gerrit Ansing (56) uit Roden pakt met zijn teamgenoten goud op WK Feedervissen in Bulgarije: 'We kunnen bijzonder trots zijn op deze prestatie'

Foto: Sportvisserij Nederland

Gerrit Ansing (56) uit Roden heeft met zijn team JWP Waterservice afgelopen weekend het goud veroverd op het vierde WK Feedervissen voor Clubteams. In Bulgarije was de ploeg met een vangstgewicht van ruim 46 kilo vis de 33 andere deelnemende teams duidelijk de baas.
Lees meer over
Noordenveld

In het Bulgaarse Plovdiv maakte Team JWP Waterservice – met daarin de 56-jarige Ansing – een sterke indruk in de wedstrijden op zaterdag en zondag. Nederland behoort tot de wereldtop in het feedervissen, maar moest de favorietenrol nog wel waar zien te maken. Ondanks het feit dat Ansing en zijn ploeggenoten pas drie jaar een team vormen en dit hun eerste gezamenlijke optreden was bij een WK, slaagden zij hiervoor met vlag en wimpel.

De sleutel tot succes waren de conclusies die Ansing en zijn teamgenoten tijdens de voorbereiding trokken. Zo ontdekten ze dat het aankwam op zeer gevoelig vissen: geen voorslag, hele kleine haakjes (maat 18 en 20) en relatief dunne, korte onderlijnen – alles voor een snelle beetregistratie. Door wat ruimer te voeren wisten ze de carrasio’s – een soort giebels die 90 procent van de vangst uitmaakten – naar hun stek te lokken.

Overtuigende zege

Mede dankzij dit goed doordachte tactische plan kwam het Nederlandse team prima voor de dag aan het ruim twee kilometer lange en 120 meter brede roeikanaal van Plovdiv. In de eerste wedstrijd op zaterdag pakte de ploeg overtuigend de leiding. Dit hoge niveau hielden ze op zondag vast, waardoor het goud voor Ansing en zijn ploeggenoten was.

‘Je gaat altijd naar een WK met als doel om te winnen, maar als het dan ook lukt – zeker met zo’n groot deelnemersveld – blijft dat een speciaal gevoel. We kunnen bijzonder trots zijn op deze prestatie’, aldus Ansing.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu