Hindrik van der Spoel schijft zijn persoonlijke verhaal

Hindrik van der Spoel schrijft over zijn autisme. Foto: Jose

Koffievinger is het nieuwe boek van Hindrik van der Spoel (Roden 1968). De geboren en getogen Rodernaar heeft inmiddels al 4 boeken op zijn naam staan.
Lees meer over
Noordenveld

De eerste drie boeken, te weten Trip, Nachtzuster en Blauw zijn boeken met een fascinatie voor de donkere kant van het bestaan. Hindrik schrijft ook graag over de duistere kant van het leven, zijn nieuwe boek is echter een boek met een lichte kant zoals hij dat zelf zegt. ,,Als kind was ik een buitenbeentje. Ik was veel alleen en had weinig interesse in de rest van de wereld. Mijn interesse ging voornamelijk uit naar films, muziek en tv, de rest van de buitenwereld kon me gestolen worden.”

Op school is hij geen hoogvlieger en heeft eigenlijk geen zin om dingen tegen zijn zin te doen. Uiteindelijk haalt hij wel zijn diploma’s. Heeft diverse baantjes gehad maar kan zijn draai daar niet echt in vinden. Hij voelde zich een outsider. In 2014 werd hij gediagnosticeerd met autisme. ,,Toen viel alles uiteindelijk op zijn plek.”

In zijn nieuwe boek Koffievinger staan de persoonlijke verhalen van Hendrik. Hij beschrijft dingen die hij heeft meegemaakt. Hoe hij tegen het leven aankijkt, de worsteling en hoe hij weer grip heeft gekregen op zijn eigen leven. Over de diagnose Autisme is hij heel duidelijk die heeft hij omgezet in kracht. ,,Het is geen beperking maar een gave”, aldus Hindrik.

Op 29 oktober is er in het dorpshuis in Nieuw Roden om 20.00 uur een presentatie van zijn nieuwe boek. Zijn boeken is te bestellen via www.boekscout.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu