Juf Janine is eigenlijk nog lang niet klaar om weg te gaan

Uitbundig afscheid van juf Janine. Stef Steneker

Juf Janine van Haselen nam woensdag afscheid van de leerlingen van basisschool De Hekakkers in Norg. Een afscheid dat best wat langer op zich had mogen laten wachten.
Lees meer over
Noordenveld

Want hoewel ze op de Hekakkers, gevraagd naar hoelang juf Janine les heeft gegeven, eerlijk moeten bekennen dat ze de tel een beetje kwijt zijn, heeft de pensionado zelf het gevoel dat het nog wel even door had mogen gaan. Ze ziet er niet alleen jong uit, ze voelt zich ook nog heel jong.

Maar ja, officieel houdt het feest op 1 september op, deze laatste schoolweek nam ze daarom uitbundig afscheid van alle leerlingen van de Hekakkers. Generatie na generatie zag ze de eerste aarzelende kleuterstapjes maken op hun onderwijspad. Juf Janine had dus niet alleen aan haar kleuters gedacht maar ook aan de rest van de leerlingen die ze ook in de klas heeft gehad. Voor de kleuters was er een springkussen. Voor de bovenbouw een opblaasbaar doel waarop ze met een bal konden schieten. Er waren traktaties, er waren cadeautjes, er klonk een lach, er blonk een traan. En toen was het gedaan.

Juf Janine zal zich niet vervelen: ze heeft twee hondjes en een stoer paard waarmee de Bekende Norgster de Drentse ruiterpaden graag afrijdt. En haar man zal haar nu vaker zien. Waarschijnlijk komt ze na de vakantie nog wel een keer of wat terug om kleuters te helpen met wat extra begeleiding.


Nieuws

Meest gelezen

menu