Kijkje in de keuken van kunstenaars Verkuno

Wilma Wassing vertelt over haar kunst.

Dit weekend stelden 27 kunstenaars hun ateliers open voor het publiek. Kijken, luisteren, vragen en vertellen was het devies.

In Het Kunsterf in Norg geeft kunstenares Wilma Wassing uitleg aan twee dames over haar bronzen beelden. Ze heeft hier haar atelier, in deze oude boerenschuur, onder de dikke houten gebinten. Uitgebreid vertelt ze over de techniek, de problemen en de bijzondere mogelijkheden die het werken met was (en brons) biedt.

Kunst bij de bron. Dat is het thema van de voor de 33-ste keer gehouden Open Atelier Route Noordenveld, die zaterdag aan het begin van de middag op Het Kunsterf werd geopend door Klezmer & Co. Die bron is het atelier en daar kwamen de bezoekers afgelopen weekend dan ook op af.

Wassing geeft ook cursussen. ,,Zeker sinds corona is de belangstelling voor de cursussen enorm”, vertelt ze. De belangstelling voor de kunstroute is ook behoorlijk. Een extra toevoeging aan de route ten opzichte van vorige edities is een uitgebreid luisterprogramma. Op vier locaties delen maar liefst 11musici en een dichter hun klankkunsten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld
menu