Kirsten Ipema: 'Alleen maar goed dat het wat saai is'

Kirsten Ipema is de nieuwe lijsttrekker van Gemeentebelangen.

Wethouder Kirsten Ipema is gekozen tot lijsttrekker van Gemeentebelangen. Ze volgt Henk Kosters op.
Lees meer over
Noordenveld

Gefeliciteerd!

,,Dank je.”

Had je het aan zien komen?

,,De kieslijstcommissie had me gevraagd of ik nog een periode wethouder wilde zijn. Dat wilde ik wel. En toen kwam ook de vraag of ik Henk Kosters als lijsttrekker op zou willen volgen. Dus ik ben er al even mee bezig. Maar ja, dan moeten de leden er ook nog wat vinden. Maar ik ben zonder tegenstemmen gekozen.

Noord-Koreaanse toestanden bij Gemeentebelangen!

,,Ja! Maar ik ben natuurlijk erg blij met het vertrouwen. Komende maanden is de verkiezingscampagne. En dan maar hopen dat we aan de slag mogen met de dingen die we door willen zetten.”

Welke dingen hebben we het over?

,,De woningbouw vooral. We hebben natuurlijk heel lang de discussie gehad of we moeten bouwen voor de eigen inwoners of voor de mensen uit de stad. Ik denk dat beide nodig is.”

Het gaat nog niet vanzelf.

,,Nee, we zijn nu bezig met een aantal grote projecten. Oosterveld in Norg wordt nu gebouwd, daar is veel bezwaar tegen geweest. En nu Peize Zuid, daar zijn ook mensen tegen de plannen. Ons streven is om het voor iedereen goed te doen, maar dat lukt niet altijd.”

Dat is het lastige van een mooie gemeente: iedereen wil dat het mooi blijft.

,,Ja, dat moeten we koesteren en tegelijkertijd moeten we zorgen dat mensen hier kunnen wonen.”

Straks verkiezingen. Wordt het weer zo’n slaapverwekkende overwinning voor Gemeentebelangen?

,,We hebben het geluk in deze gemeente dat we elkaar hier de tent niet uitvechten en dat we er samen meestal wel uitkomen. Dat is misschien saai. Maar voor de politiek kan saai heel goed zijn.”

Nieuws

Meest gelezen

menu