Kogel is door de kerk. Grootste boekenmarkt van Noord-Nederland in Roden mag doorgaan

De gesorteerde boeken staan klaar voor de verkoop. Eigen foto

De Roder boekenmarkt op 28 en 29 december gaat, na overleg tussen gemeente en bestuur, definitief door. Wel worden er enkele corona preventiemaatregelen ingesteld. Zo wordt er naar de QR-code gevraagd, moet iedereen een mondmasker dragen en mogen er niet meer dan 120 bezoekers gelijktijdig aanwezig zijn.
Lees meer over
Noordenveld
Westerkwartier

Het besluit is door de vrijwilligers met gejuich ontvangen. De afgelopen twee maanden hebben zij met allerlei coronabeperkingen de ruim 50.000 boeken gesorteerd en in overzichtelijke rubrieken een plek gegeven. Daarnaast zijn vele puzzels en kaartspelen gecontroleerd op volledigheid en kwaliteit.

,,Ik ben heel blij voor onze vrijwilligers”, aldus voorzitter Arie van der Klei. ,,Het was heel lang onzeker of hun inzet beloond zou worden met een mooie boekenmarkt. En het sorteerwerk met coronabeperkingen was ook nog eens veel minder gezellig dan andere jaren. Hulde voor de vrijwilligers, dus.”

De boekenmarkt wordt gehouden aan de Ceintuurbaan Noord 122 in Roden en is open van 9.00 uur tot 17.00 uur. Om 17.00 uur gaan de vrijwilligers de schappen weer aanvullen, zodat bezoekers ook op de tweede dag een vers aanbod hebben.


De ingelevrde kerstboeken, kerst-cd’s en dvd’s zijn tot en met vrijdag 24 december in de Wereldwinkel. De opbrengst van de boekenmarkt is voor de Werkgroep Ghana en de Werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek.

Nieuws

Meest gelezen

menu