Lange tenen, korte lontjes, eigenaar Meerzicht bij Matsloot had het wel gehad

Park Meerzicht.

Het besluit van Bert van der Dong en zijn zus om hun vakantiepark Meerzicht te verkopen, heeft tot geschrokken reacties geleid bij vaste huurders. Maar de twee waren er wel klaar mee. ,,We hebben leuke momenten gehad, maar we wilden er vanaf.”
Lees meer over
Noordenveld
Westerkwartier

De reden? ,,Lange tenen en korte lontjes”, zo vat Van der Dong het samen. ,,Er gelden regels op het terrein. En dan waren er toch mensen die vonden dat de regels niet voor hun golden. Er zijn wat minder leuke dingen gebeurd.”

Kortom, Van der Dong en zijn zus, die opgroeiden op het rustieke complex aan de rand van het Leekstermeer, wilden er wel van af. ,,Het is ook geen enorme vetpot verder, hoor.”

De EuroParcs Group koopt het complex over. ,,De overdracht moet nog gebeuren, maar we zijn rond”, aldus Van der Dong. De eigenaren van de ongeveer 50 huisjes maken zich grote zorgen. Ze vrezen dat ze straks moeten wijken.

Hun huizen en tuinen op het park in Matsloot zijn ingericht op grond in eigendom van het park. EuroParcs heeft nog geen concrete plannen, maar er komt zeker een modernisatieslag, zegt woordvoerder Frank Bijl.,,Wij begrijpen de onrust. Maar we zijn een commercieel bedrijf. Het park wordt ons aangeboden en we zien hier mogelijkheden iets te maken naar onze maatstaven.’‘

Een blik op de site van EuroParcs leert dat er op de parken veelal nagelnieuwe woningen staan. Van bungalow tot boomhut, maatr strak en verzorgd. Qua sfeer iets anders dan het charmante allegaartje dat op Meerzicht staat: van decennia oude chaletjes tot nagelnieuwe onderkomens.

Op 1 december neemt het grote familiebedrijf het park over van Van der Dong, die het bedrijf jaren geleden overnam van hun ouders. De watersportcamping van 5,7 hectare heeft naast de recreatiewoningen ook een camping met kampeerplaatsen.

Nieuws

menu