Medewerkers Winsinghhof voelen zich geïntimideerd. Theater in Roden krijgt post en telefoontjes van mensen die boos zijn over invoering coronapas

Medewerkers van theater De Winsinghhof in Roden voelen zich geïntimideerd. Het theater in Roden ontvangt brieven, folders en telefoontjes die als bedreigend worden ervaren.

Aanleiding voor de post en telefoontjes is de voorgenomen invoering van het vaccinatiebewijs waarmee per eind september de theaters en bioscopen weer open kunnen. Dit voornemen schiet kennelijk sommige mensen in het verkeerde keelgat. De kennelijke frustratie wordt vervolgens gebotvierd op het personeel van de Winsinghhof.

Op sociale media publiceert De Winsinghhof onder meer een rip-off van een Loesje-poster met de tekst: ‘Wel fijn dat je het vaccinbewijs niet op je jas hoeft te naaien’. Ook ontving het theater een brief waarin iemand, onderbouwd met allerlei wetsartikelen, probeert aan te tonen dat het vragen om een vaccinatiebewijs niet rechtmatig zou zijn. De briefschrijver kondigt aan dat hij of zij aangifte zal doen als om het bewijs wordt gevraagd.

De directie van de Winsinghhof laat weten de landelijke richtlijnen te volgen. ‘We wijken daarvan niet af op basis van persoonlijke voorkeuren van onze medewerkers of gasten. Dat onze medewerkers en ons theater intimiderende taal krijgen is onacceptabel!’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld
menu