Meester Armein en de kinderen van het Valkhof zijn er weer klaar voor

Armein Sikkenga is blij dat de scholen weer van start gaan. Foto: Jose

Maandag was het weer zo ver: na een lange ‘lockdownvakantie’ van drie weken begonnen de scholen weer. Meester Armein Sikkenga en de kinderen van het Valkhof zijn klaar voor het nieuwe jaar.
Lees meer over
Noordenveld

De kinderen van de basisscholen in Nederland waren deze kerstvakantie geen twee maar drie weken vrij in verband met de lockdown. Hoog tijd om even een kijkje te nemen op Het Valkhof in Roden. Armein Sikkenga is leerkracht van groep 7 het Valkhof. Hij is er wel weer klaar voor om aan de slag te gaan.

,,De week voor de kerstvakantie was de beste week om een lockdown in te voeren. In deze week wordt er weinig gedaan op scholen. Dit is een week van de kerstviering en andere leuke activiteiten. We hebben het schooljaar afgesloten op de vrijdag voor de lockdown met een uitgebreide lunch voor de kinderen zodat er toch nog een soort kerstviering was.”

Daarna waren de kinderen echt drie week vrij. Dat vonden ze geen ramp. Maar de ouders stonden natuurlijk wel weer voor een uitdaging. Werken en de kinderen thuis, het moest allemaal maar weer geregeld worden. ,,Op school was er noodopvang geregeld”, vertelt Armein, ,,maar daar is weinig gebruik van gemaakt.”

Hij verwacht niet dat kinderen een achterstand hebben opgelopen. ,,In de eerdere lockdown gaven we online thuisonderwijs. Deze periode heeft erg lang geduurd. Eén of twee weken online lessen is wel te overzien maar als dat een week of zes gaat duren dan wordt het een zware periode zowel voor het kind, de ouders als de leerkrachten.”

Gelukkig gaan de scholen 10 januari weer open. Wel volgens bepaalde regels: gescheiden pauze per groep, mondkapjes vanaf groep 6 als je de klas uitgaat. Armein is er klaar voor. ,,En de kinderen hebben er weer zin in!”

Nieuws

Meest gelezen

menu