Nieuwe stichting gaat nieuwe manege beheren - 'Eerste schop dit jaar de grond in'

Notarissen Jan Willem van der Woude en Herman Holland (links) hielpen het verenigingsbestuur (vlnr) Olaf Lücker, Henk van DIjk Gert Holthuis, Ellen Wynia, Jill Braams en Willem de Lange.

Notarissen Jan Willem van der Woude en Herman Holland (links) hielpen het verenigingsbestuur (vlnr) Olaf Lücker, Henk van DIjk Gert Holthuis, Ellen Wynia, Jill Braams en Willem de Lange. Foto: Stef Steneker

Bij Holland en Van der Woude Notarissen in Roden is vrijdag de stichting Hippisch Centrum Noordenveld opgericht. Deze club gaat de nieuwe manege in Roden beheren.
Lees meer over
Noordenveld

De stichting is nauw gelieerd aan de Rij- en Menvereniging Mensinghe die nu nog vanuit manege De Hulhorst aan de Hullenweg in Roden opereert. Deze manege is inmiddels over z’n houdbaarheidsdatum. De verouderde manege gaat op termijn tegen de vlakte. Een eindje verderop aan de Esweg komt een nieuwe manege die helemaal wordt ingericht naar de eisen van deze tijd, waarbij ruimte voor de paarden en paardenwelzijn voorop staan. Nieuwbouw op de huidige plek is overwogen, maar verplaatsing is beter, ook omdat daarmee ruimte komt om woningbouw in dit stuk van Roden vlot te trekken.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's