Nieuwe straatnaamborden voor verzetshelden in Roden

In Roden zijn straten vernoemd naar verzets- en oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Wat de laatste jaren ontbrak: informatie over de desbetreffende persoon omdat de borden waren vervangen. 

In Roden zijn straten vernoemd naar verzets- en oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Wat de laatste jaren ontbrak: informatie over de desbetreffende persoon omdat de borden waren vervangen.  Foto: gemeente Noordenveld

In Roden zijn straten vernoemd naar verzets- en oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Wat de laatste jaren ontbrak: informatie over de desbetreffende persoon omdat de borden waren vervangen.
Lees meer over
Noordenveld

Ella Postema is de dochter van verzetsheld Jan Postema. Zij was 1 jaar toen haar vader Jan Postema werd opgepakt vanwege zijn rol bij de mei-staking in Roden in de oorlog. Hij werd in Groningen doodgeschoten. Zij was erg teleurgesteld over het feit dat het onderschrift bij de Postemastraat verdwenen is, meldt woordvoerder Tiny de Jong van gemeente Noordenveld. „Voor haar voelt het alsof de geschiedenis van haar vader daarmee verdwenen is, alsof het er niet meer toe doet wat er in de oorlog is gebeurd. Via het 4 mei-comité en stichting Herdenken Noordenveld kwam deze indringende wens bij ons binnen.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's