Nog één keer op schilderles bij Arien de Groot

Arien de Groot geeft nog een seizoen schilderles.

Arien de Groot geeft nog een schildercursus in haar Atelier Vier B in Peize. De schilderes en docent wil meer tijd om zelf te schilderen.

,,En ik ben dol op lezen en tuinieren.” Kortom, de schilderes uit Peize die al jaren op tal van plekken in het noorden lezingen geeft en cursussen, wordt binnenkort 75 en is toe aan wat meer me-time. Zij geeft les vanaf 1982 in Groningen en Frankrijk en vanaf 1990 in Peize. Steeds met veel plezier en goeie resultaten, maar toch stopt zij.

Dat zal menigeen betreuren. ,,Er zijn een paar mensen die al sinds 1993 cursussen bij me volgen.” Ze vindt het leuk om beginners en gevorderden in een groep aan het werk te zien. ,,De gevorderden werken al heel vrij en de beginners zijn in het begin nog bleu. Maar ik zeg altijd dat ze niet moeten schrikken, maar goed moeten afkijken.”

Al kijken de cursisten naar ‘die verschrikkelijke Bob Ross’. ,,Het gaat erom dat ze kijken hoe iemand het penseel gebruikt. Hoe ze te werk gaan.”

Het heeft haar de afgelopen decennia nooit moeite gekost om haar cursussen vol te krijgen. ,,Waarschijnlijk omdat veel mensen denken dat schilderen makkelijk is. Vooral aquarel. Beetje dat vage. Maar lieve aquarelletjes dat maakten meisjes vroeger die ook borduurden en pianoles hadden. Er is veel meer mogelijk met aquarel.”

De laatste cursus van Arien de Groot bestaat uit 10 lessen van 3 uur. Acrylverf of aquarelverf. Per groep, steeds op de woensdag, zijn er 7 plaatsen. Er is om de week les in het ruime atelier aan De Pol in Peize. De eerste les is op woensdagmiddag 15 september en woensdagavond 15 september, en op woensdagmiddag 22 september.

Voor meer informatie en/of inschrijven voor deze laatste kans: Arien de Groot, 050-5032261, ariendegr@hotmail.com.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld
menu