Noordenveld stemt - 'Ik heb het nog nooit zo druk meegemaakt'

Het stemlokaal in de Open Hof trekt woensdag veel stemmers.

Het stemlokaal in de Open Hof trekt woensdag veel stemmers.

De verkiezingen voor provinciale staten en de waterschappen brengt veel mensen op de been. In het stemlokaal in de Open Hof in Roden staat een rij.
Lees meer over
Noordenveld

,,Ik heb nog nooit zo lang in de rij gestaan om te stemmen”, zegt Kees van Loon een beetje verbaasd als hij woensdag met zijn vrouw Ada weer naar buiten komt. De Open Hof aan de Groene Zoom in Roden is dit keer het stemlokaal en de opkomst voor de verkiezingen van provinciale staten en waterschap brengt woensdag veel mensen op de been.

Waar landelijk vooral de opkomst van BBB en Ja21 de aandacht trekt, lijken de nieuwe rechtse partijen in Roden-West niet echt een issue, zo blijkt uit een verder niet representatieve steekproef. Laat op de woensdagavond zal duidelijk worden hoe in Drenthe is gestemd, maar Kees van Loon en zijn vrouw stemmen op GroenLinks en de PvdA. ,,Ik hoop dat ze er samen iets moois van maken.”

Geert Mulder is een echte socialist en stemt al jaren SP. Zijn vrouw is nou eenmaal een dierenvriend en heeft het vakje van Partij voor de Dieren rood gekleurd. ,,En Water Natuurlijk. Ik vind dat belangrijk.”

Een ander stel stemt eigenlijk altijd in Nieuw-Roden. ,,Maar we zijn op weg naar de bibliotheek, dus we kwamen er toch langs. Wij stemmen rood”, zegt hij.

,,Altijd”, vult ze aan.

Nee, rechtser dan het CDA zijn ze even zo snel niet te vinden in de Open Hof. ,,Ik stem CDA”, zegt Jan Dijkstra. ,,Al heel lang.”

,,Er zijn veel te vele ruziepartijen”, vindt zijn vrouw Coby.

,,Daar heb je niks aan.”

Dat de CDA er in de peilingen ronduit beroerd voor staat, doet niks af aan de overtuiging dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. ,,Let maar eens op bij de volgende verkiezingen!”